Den 27 till 30 januari är det dags att räkna vinterfåglarna igen. Du registrerar dina fåglar på www.vinterfaglar.se. Oavsett om du räknar för första gången och behöver registrera ett konto eller om du har varit med i många år och bara behöver byta e-post för inloggning, är det bra att vara ute i god tid. 2022 kom rapporter från 82 resp. 30 fågelmatningar i Värnamo och Gnosjö kommuner. 2022 tog talgoxe, bergfink och blåmes de tre första platserna i både Värnamo och Gnosjö. För båda kommunerna var det första gången sedan 2010 som bergfink var topp-tre. Den milda hösten med gott om mat i bokskogarna gjorde säkert att bergfinkarna stannade kvar och när kyla och snö slog till i månadsskiftet november-december sökte de sig till fågelmatningar i trädgårdarna. De två senaste årens resultat:

Värnamo –> respektive Gnosjö –>.

Nötväcka Foto: Leif Engqvist