Vandringspriset, Lars Jonssons “Rastande småspovar”, för 2007 går till Eric Sandelin med motiveringen: “Med talang för att upptäcka och bestämma fåglar hittade han två förstafynd för VäFk under året” . En kort presentation av Eric:

Hur började fågelskådandet? Det började väl på grund av många olika saker, en var skolan där vi pratade fåglar på NO:n, en annan var farmors fågelbord och den tredje var med burfåglar som var mitt intresse ett tag.

Vad för slags skådning gillar du? Primärskådning på hemmaplan där jag gärna står och nöter och väntar på vad som dyker upp, oftast vid Osudden med Raffa. Jag föredrar vår och sommar framför höst och vinter.

Mest uppskattade fågelart? Kohägern var nog mest uppskattad för att impa lite på de yngre skådare som jag känner, som inte fick den.

Minst uppskattade fågelart? Kajorna som skrämmer småfåglarna vid fågelbordet.

Den hittills häftigaste obsen? Den Rödhuvade dykanden var ju helt klart häftigast men Stormfågeln och Duvhöken som flög 4 m från mig på min tomt ligger ju också högt.

Drömart? Vad som helst med lite klös i men Ormörn och Rödhuvad törnskata skulle vara riktigt häftigt.

Favoritlokaler? Osudden blir det ju oftast men den ligger tätt med Kävsjön.