Vandringspriset för 2011, Lars Jonssons “Rastande småspovar”, går till Alf och Berit Linusson med motiveringen: “”Slit i fält är väl ett slitet uttryck, men det passar ändå bra in på Alf och Berits skådande under 2011, som bl a belönades med en ägretthäger vid Södergårdsviken och en ringtrast ett stenkast från tomten.”
Lite fakta kring deras fågelskådande:

Hur började fågelskådandet? Berit växte upp i en lantbrukarfamilj där föräldrarna fick henne att intressera sig för natur och fåglar. Alf: intresset har utvecklats under jakt och fiske.( Har inte skjutit fågel sedan 1970-talet)

Vad för slags skådning gillar du? Mest gillar vi att göra utflykter till närliggande fågellokaler. Ofta har vi en plan för vad vi eventuellt skall få se. Lyckas vi känns det extra bra, annars bara bra.

Mest uppskattade fågelart? Storspov som kommer med vårhälsning.

Minst uppskattade fågelart? Får väl bli kaja, som väsnas på sommarmornar.

Den hittills häftigaste obsen? Rosenfink i äppelträdet på Åkaregatan. Obsen gjorde vi tillsammans då vi satt och åt middag. Alf glömmer aldrig Härfågel i Ådalen.

Drömart? Smalnäbbad simsnäppa i häckningsmiljö.

Favoritlokaler? Osudden, Södergårdsviken och Store Mosse.